x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul politico-financiar din Turcia: A demisionat un nou deputat al partidului de la putere

Scandalul politico-financiar din Turcia: A demisionat un nou deputat al partidului de la putere

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   15:06

Un nou deputat turc a demisionat marţi din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării /AKP, la putere/, din cauza scandalului politico-financiar cu care se confruntă guvernul premierului Recep Tayyip Erdogan, a anunţat cotidianul Hürriyet pe site-ul său de Internet, relatează AFP. 

Demisia lui Hasan Hami Yildirim ridică la cinci numărul de parlamentari care au părăsit AKP, la putere din 2002, de la primele interpelări, în urmă cu două săptămâni, ale unor apropiaţi ai regimului suspectaţi de corupţie şi fraude. Toţi aceşti aleşi au denunţat ''presiunile'' exercitate de către guvern împotriva justiţiei şi a poliţiei de la izbucnirea scandalului.

În pofida acestor plecări, AKP deţine în continuare o majoritate confortabilă în Parlament: 320 de mandate dintr-un total de 550.

Începând din 17 decembrie, guvernul islamo-conservator a trecut la schimbări la vârful poliţiei, îndepărtând mai multe zeci de persoane cu grade mari şi înlocuindu-le cu funcţionari consideraţi siguri din punct de vedere politic, şi a numit noi procurori pentru a-i supraveghea pe cei care conduc ancheta în curs de desfăşurare.

 

×