x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbare de priorități. Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul privind clima, din Egipt

Schimbare de priorități. Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul privind clima, din Egipt

02 Oct 2022   •   17:20
Schimbare de priorități. Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul privind clima, din Egipt
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii nu va participa la Summitul liderilor mondiali privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt, a declarat duminică o sursă regală, citată de Reuters. Noul monarh se retrage din rolurile sale anterioare.

Palatul Buckingham a cerut sfatul guvernului cu privire la Summitul COP27 al Națiunilor Unite și s-a convenit în unanimitate că nu ar fi corect ca Regele Charles al III-lea să facă prima sa călătorie în străinătate în calitate de suveran, a declarat sursa.

Nu a existat nicio confirmare că Charles va participa la reuniune înainte de a deveni rege luna trecută, în urma decesului mamei sale, Regina Elisabeta, a precizat sursa.

Charles a luat cuvântul la ceremonia de deschidere a Summitului COP26 de la Glasgow din 2021, pe care l-a descris ca fiind un „salon al ultimei șanse” pentru a salva lumea de schimbările climatice, după ce regina s-a retras la sfatul medicilor.

Cotidianul Sunday Times a relatat că Charles a fost sfătuit să nu meargă în Egipt de către noul prim-ministru Liz Truss, anulând planurile sale de a ține un discurs la conferință.

Ziarul a citat o sursă din Downing Street, care a declarat că o întâlnire recentă între Charles și Truss a fost cordială și că nu a existat nicio dispută.

Noul rege a făcut campanie pentru mediu și alte probleme în timp ce era moștenitor, dar luna trecută a declarat că nu va mai fi posibil „să acord atât de mult timp și energie organizațiilor caritabile și problemelor la care țin atât de mult”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: regele charles al III-lea