x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbări importante pe piața muncii din Germania. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare și cetățenia imigranților

Schimbări importante pe piața muncii din Germania. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare și cetățenia imigranților

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   22:40
Schimbări importante pe piața muncii din Germania. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare și cetățenia imigranților
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Berlin vor să reducă numărul persoanelor care se pensionează anticipat și să acorde mai ușor cetățenie imigranților, potrivit declarațiile cancelarului Olaf Scholz, citate de dpa.

''Numărul celor care pot lucra până la vârsta de pensionare trebuie să crească. Pentru ca aceasta să funcţioneze, trebuie să extindem serviciile de program permanent în creşte şi şcoli'', spune acesta.

Tot mai mulți angajați ies la pensie în jur de 64 de ani, în pofida faptului că societățile se confruntă cu deficit de personal. Vârsta de pensionare va crește de la 65 de  ani în prezent, la 67 de ani până în 2031. 

De asemenea, cancelarul spune că guvernul pe care îl conduce vrea să creeze condiții mai bune pentru tineri și să investească în formarea profesională a persoanelor adultului.

Totodată, Germania are nevoie de imigranți pentru a-și menține dezvoltarea economică. 
''Multă vreme, imigranţii în Germania au fost trataţi ca şi când urmau să părăsească ţara mai târziu. Obţinerea cetăţeniei nu era o prioritate. Însă noi am devenit de mult o ţară de imigraţie şi dorim acum să ne aliniem standardelor internaţionale'', a mai spus Scholz.

Astfel încât, acordarea cetățeniei să fie posibilă după 5 ani, persoanelor care vorbesc limba germană, au un loc de muncă și nu au comis infracțiuni. 

 

×