x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scrisoare către nevaccinați: Am crezut că suntem invincibili. Soțul meu a murit de COVID-19

Scrisoare către nevaccinați: Am crezut că suntem invincibili. Soțul meu a murit de COVID-19

31 Iul 2021   •   17:00
Scrisoare către nevaccinați: Am crezut că suntem invincibili. Soțul meu a murit de COVID-19

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a postat, pe Facebook, o scrisoare emoționantă a unei americance care și-a pierdut soțul din cauza COVID-19. Cei doi nu s-au vaccinat și spune că au crezut că sunt „invincibili”, însă după 22 de zile în comă, soțul a pierdut lupta.

Răzvan Cherecheș publică, sâmbătă, pe Facebook, scrisoarea către cei nevaccinați din SUA, unde tulpina Delta a început să facă ravagii. El a spus că nu a găsit, însă, sursa originală a scrisorii, și anume femeia care și-a pierdut soțul, bolnav de COVID-19.

„După 23 de zile în spital și 22 de zile în comă pe ventilator, soțul meu nevaccinat a murit de COVID-19. Am crezut că suntem invincibili! Am crezut că suntem tineri și sănătoși și că, în cazul în care ne infectăm, vom fi bolnavi o scurtă vreme și apoi ne vom continua viața. Am așteptat și am așteptat... Am trecut prin 2020 fiind precauți - nu am fost mereu perfecți dar am reușit să rămânem negativi tot anul, nu am fost expuși niciodată la o persoană infectată. Am crezut în sistemul nostru imunitar și am ignorat cu încăpățânare avertismentele (nimeni nu are dreptul să ne spună ce să facem cu corpul nostru)”, scrie femeia, care adresează scrisoarea sa către cei nevaccinați, pentru ca ei să știe că nimeni nu este invincibil în fața bolii.

Cei doi soți americani și-au spus că vor face vaccinul atunci când va fi obligatoriu și că dacă nu au luat virusul până acum, nu îl vor lua niciodată. S-au „încurajat” pentru că erau puține cazuri în regiunea lor și că părea că lucrurile revin la normal. Și-au mai spus că „poate ne vom vaccina în curând, dar se pare că nu va mai fi nevoie”.

„Din 4 iulie am fost la spital în fiecare zi: în fața ochilor mei, soțul meu tânăr, sănătos, puternic, înalt, curajos și inteligent a fost distrus de COVID-19 - i-a copleșit plămânii, i-a distrus rinichii și i-a cauzat cheaguri de sânge care au dus la multiple accidente vasculare cerebrale. Inima i-a cedat ultima - inima lui, care m-a iubit peste 10 ani. Am văzut cum Dragostea mea s-a luptat cu virusul care i-a distrus corpul. Nu am putut să fac nimic - am stat doar acolo în timp ce doctorii foloseau expresii ca , . Am fost pregătită pentru luni de zile în care să văd Dragostea mea la pat, cu leziuni pe spate din cauza statului în pat, cu tuburi care să îl ajute să respire, cu perfuzii care să îi dea medicamentele și să îl hrănească, luni de zile în care să aud medicii și asistentele spunând lucruri groaznice despre sănătatea lui, luni de zile în care inima mea să fie sfâșiată în fiecare zi. ”, au fost întrebări pe care și le-a pus femeia, care a sperat până în ultima clipă că soțul ei va câștiga lupta.

Aceasta scrie despre cum în tot timpul cât bărbatul a fost în spital s-a învârtit prin casă, brusc complet singură: „Peste tot în jur sunt mărturiile călătoriilor noastre, a aprecierii noastre pentru artă, aventură, viață. Este incredibil cum am putut trece parcă într-o secundă de la noi doi înotând cu rechinii la el în stare critică pe patul de spital. De fiecare dată când îmi închid ochii îl văd pe el în comă pe patul de spital, cu mașini în jur care îl țin în viață. Nu este niciun mod prin care te poți pregăti pentru această realitate groaznică, nu este niciun mod prin care să înțelegi durerea vieții noastre și a pierderii mele”, mai spune femeia, apoi adaugă că „este o cale să o previi și este o cale prin care poți să îi salvezi pe alții de durere”.

„Vaccinează-te! Îți înțeleg fricile, și eu le-am avut, dar acum trăiesc cel mai mare coșmar al vieții mele. Și dacă asta nu te convinge, trebuie să știi că unul dintre ultimele lucruri pe care le-a spus soțul meu înainte să intre în comă a fost că regretă că nu s-a vaccinat. Salvează o viață, salvează un soț, salvează un fiu, salvează un prieten!", scrie americanca.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scrisoare catre nevaccinati