x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scurgeri de informații la Casa Albă. Ce decizie a luat Trump

Scurgeri de informații la Casa Albă. Ce decizie a luat Trump

04 Feb 2017   •   11:03
Scurgeri de informații la Casa Albă. Ce decizie a luat Trump

Casa Albă anchetează modul în care au fost dezvăluite informaţii despre convorbirile telefonice recente ale preşedintelui Donald Trump cu omologul său mexican şi cu prim-ministrul Australiei, informează Reuters. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Sean Spicer, a declarat vineri canalului de televiziune Fox News că "preşedintele ia foarte în serios aceste scurgeri" de informaţii. 

Fox News a difuzat vineri transcrieri ale unei înregistrări care urmează să fie difuzată sâmbătă. 

Trump a încheiat brusc o convorbire cu premierul australian Malcolm Turnbull, după o dispută privind acordul Statelor Unite de a prelua refugiaţi internaţi de Australia în lagăre. Detalii despre acest episod care periclitează relaţiile dintre Washington şi Canberra au apărut pentru prima dată în cotidianul Wasington Post. 

Anterior, Trump îi spusese la telefon preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto că ar putea trimite trupe americane împotriva cartelurilor drogurilor din Mexic. Cei doi şefi de stat discutau despre plata de către Mexic a zidului pe care Statele Unite îl vor construi la frontieră. Transcrierea a fost obţinută de organizaţia de media Aristegui Noticias din Mexic şi de agenţia Associated Press. Casa Albă a afirmat ulterior că preşedintele american a avut intenţia ca respectivele comentarii să fie joviale. Potrivit lui Spicer, convorbirile lui Donald Trump cu cei doi lideri au fost sincere, dar respectuoase şi a remarcat că unele detalii au fost contestate de guvernele Mexicului şi Australiei. 

La un dejun de rugăciune, preşedintele Trump le-a spus unor politicieni şi lideri religioşi: "Credeţi-mă, când auziţi despre discuţiile telefonice dure pe care le am - nu vă faceţi griji. Pur şi simplu nu vă faceţi griji". 

Reuters nu a reuşit să obţină de la oficialităţi de la Casa Albă comentarii privind ancheta asupra scurgerilor de informaţii, scrie Agerpres.

×