x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

Șeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2023   •   16:45
Șeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

Unul dintre colaboratorii lui Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru extremism. Vadim Ostanin, care a condus sediul local al lui Navalnîi din orașul siberian Barnaul, va sta nouă ani în închisoare pentru „extremism", potrivit Reuters.

Fostul șef al unei filiale locale a organizației de campanie a criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia pentru participare la o „comunitate extremistă", a anunțat luni echipa lui Navalnîi. Vadim Ostanin a desfășurat doar „muncă politică legală", a scris echipa lui Navalnîi pe Telegram.

Ostanin a fost arestat în decembrie 2021 la Moscova. Ulterior, el a fost transferat la Barnaul, unde a fost judecat.

„La sosirea mea la Barnaul de la Moscova, fără nicio explicație, am fost plasat într-o celulă solitară, de aproximativ șase metri pătrați, într-un subsol cu o fereastră acoperită cu moloz. Aproximativ o săptămână mai târziu, celula a fost inundată cu apă până la glezne... În aceste celule erau șobolani, furnici, păianjeni", a scris Ostanin într-o scrisoare publicată de echipa lui Navalnîi.

Echipa lui Navalnîi a mai anunțat că anchetatorii au făcut presiuni asupra lui Ostanin pentru a-și recunoaște vina, dar acesta a refuzat.

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al lui Putin, ispășește o pedeapsă totală de 11 ani și jumătate într-o colonie penală pentru fraudă și alte acuzații despre care spune că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere. Săptămâna trecută, procurorii ruși au cerut unei instanțe să îl închidă pentru încă 20 de ani într-un nou proces penal pentru acuzații care includ extremismul.

Luna trecută, o altă colaboratoare a lui Navalnîi, Liliya Chanysheva, a fost condamnată la 7 ani și jumătate pentru „extremism".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexei navalnîi inchisoare