x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov: Occidentul a luat poziţie de dictator. Obiectivul nostru este de a dezvolta legăturile cu China

Serghei Lavrov: Occidentul a luat poziţie de dictator. Obiectivul nostru este de a dezvolta legăturile cu China

24 Mai 2022   •   15:45
Serghei Lavrov: Occidentul a luat poziţie de dictator. Obiectivul nostru este de a dezvolta legăturile cu China
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Moscova vor analiza ofertele statelor occidentale pentru restabilirea legăturilor economice dar se concentrează pentru dezvoltarea parteneriatului cu China, dup[ cum a afirmat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, citat de Reuters.

"Dacă Occidentul vrea să ofere ceva pentru reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu. Rusia se va baza doar pe ea însăşi şi pe ţările care s-au dovedit a fi de încredere, şi care nu dansează cum le cântă alţii. Dacă ţările occidentale îşi schimbă viziunea şi propun o formă de cooperare, atunci vom putem lua o hotărâre", a spus acesta. 

El a precizat că țările vestice au dezvoltat un amplu curent rusofob după începutul "operaţiunii militare speciale" în Ucraina. 

Serghei Lavrov și-a arătat nemulțumirea asupra faptului că acestea vor să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei.

"Trebuie să încetăm să fim dependenţi în orice fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanţă critică pentru securitatea, economia sau sfera socială a patriei", a spus el.

În opinia diplomatului rus, obiectivul Moscovei este acum dezvoltarea legăturilor cu China.
"Acum, că Occidentul a luat 'poziţia dictatorului', legăturile noastre economice cu China vor creşte chiar mai rapid. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o şansă de a dezvolta estul îndepărtat şi estul Siberiei", a precizat Lavrov, explicând că această țară dispune de tehnologiile informației și comunicațiilor "care nu sunt în niciun fel inferioare Occidentului. Un acord bun în acest domeniu va asigura beneficii reciproce".

 

×
Subiecte în articol: serghei lavrov occident China Rusia