x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sezonul de schi din Alpi, în pericol din cauza vremii calde

Sezonul de schi din Alpi, în pericol din cauza vremii calde

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   23:50
Sezonul de schi din Alpi, în pericol din cauza vremii calde

Sezonul de schi din Munții Alpi este în pericol din cauza temperaturilor ridicate din lunile decembrie și ianuarie. Zăpada cu apă provoacă dificultăți schiorilor și a pus sub semnul întrebării organizarea Cupei Mondiale de schi.

De anul Nou, în Elveția au fost 20 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai mare temperatură înregistrată vreodată la nord de Alpi în luna ianuarie. Chiar și la 2.000 de metri, temperatura a fost peste zero grade Celsius, pârtiile fiind acoperite cu noroi și zăpadă topită.

De aceea, mulți s-au întrebat dacă weekendul viitor va mai fi organizată Cupa Mondială de schi. Organizatorii au folosit numeroase tunuri de zăpadă și au beneficiat de o scădere bruscă a temperaturii pentru a îndeplini condițiile minime și astfel au primit acceptul federației internaționale.

În Alpi, vremea umedă și caldă, neobișnuită pentru acest sezon, a pus un adevărat obstacol în startul sezonului de schi. În Franța, cele mai multe tunuri de zăpadă sunt inactive, din cauza crizei energetice, iar în Elveția, unele stațiuni au deschis pistele de biciclete. Altele și-au închis pur și simplu teleschiurile pe termen nedefinit.

Experții în climă au avertizat de multe ori că încălzirea globală va provoca ierni mai calde și mai umede. Totuși, fenomenul pare să se desfășoare mult mai rapid decât s-a anticipat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: schi Alpi vreme