x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shakira este suspectată de fraudă fiscală prin neplata impozitelor de 14,5 milioane de euro

Shakira este suspectată de fraudă fiscală prin neplata impozitelor de 14,5 milioane de euro

06 Iun 2019   •   17:34
Shakira  este suspectată de fraudă fiscală prin neplata impozitelor de 14,5 milioane de euro

Vedeta columbiană Shakira a apărut joi în faţa unui judecător din nord-estul Spaniei, ţară în care justiţia o suspectează că nu a plătit impozite în valoare de 14,5 milioane de euro între 2012 şi 2014, informează AFP.
Cântăreaţa de 42 de ani a fost chemată pentru un rechizitoriu la tribunalul din Esplugues de Llobregat, un mic oraş din zona metropolitană a Barcelonei.
Doar avocatul acesteia a răspuns la întrebări în timpul interogării de peste o oră, a indicat purtătorul de cuvânt al instanţei.
Interpreta hiturilor "Hips don't lie", "Waka Waka" şi 'Loca" a reuşit să evite presa şi curioşii adunaţi faţa intrării tribunalului, trecând printr-un garaj adiacent. 
Procuratura o acuză pe cântăreaţă şi pe unul dintre consilierii săi de şase infracţiuni de fraudă fiscală, în valoare de 14,5 milioane de euro în 2012, 2013 şi 2014.
Potrivit acuzării, Shakira trăia în Spania din 2011, anul în care relaţia ei cu fundaşul echipei FC Barcelona Gerard Pique a devenit publică, însă şi-a păstrat rezidenţa fiscală în Bahamas până în 2015.
Avocaţii Shakirei insistă însă asupra faptului că, până în 2014, majoritatea veniturilor artistei proveneau din turneele sale internaţionale şi că vedeta pop nu locuia mai mult de şase luni pe an în Spania - condiţia legală pentru a fi rezident fiscal în această ţară.
De asemenea, procurorii acuză vedeta că nu şi-a plătit impozitele în Spania în 2011, însă faptele privind acest an au fost deja prescrise. 
Shakira, care a vândut peste 60 de milioane de înregistrări în întreaga lume, locuieşte în prezent la periferia Barcelonei, alături de Pique şi de cei doi copii ai lor născuţi în 2013 şi 2015.
Cântăreaţa şi avocatul ei nu au oferit nicio declaraţie, însă echipa artistei a dat publicităţii un comunicat în care se susţine că artista este nevinovată şi că aceasta a plătit deja la fisc sumele solicitate.
"În prezent, nu există nicio datorie către administraţie", subliniază comunicatul, dând asigurări că "Shakira şi-a achitat întotdeauna obligaţiile fiscale, inclusiv între 2011 şi 2014, în toate ţările în care a lucrat" . 
Luna trecută, vedeta a scăpat de un alt proces extrem de mediatizat, după ce o instanţă din Madrid a conchis că o acuzaţie de plagiat prezentată de un cântăreţ cubanez era nefondată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: shakira