x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sharon, intr-un nou scandal

Sharon, intr-un nou scandal

09 Dec 2004   •   00:00

Un nou scandal atinge familia premierului israelian Ariel Sharon, aflat in plin efort de a se mentine la guvernare.

IRINA CRISTEA

PROBLEME. Ariel Sharon este din nou tinta acuzatiilor
Un om de afaceri israelian, Ofer Nimrodi, actionar principal la cotidianul Maariv, este banuit ca ar fi acordat un comision familiei premierului Arule Sharon. Potrivit postului public de radio din Israel, citat de AFP, unul dintre suspectii chemati la interogatoriu a fost unul dintre fiii lui Sharon. Gilad Sharon a refuzat sa coopereze cu anchetatorii, dar investigatiile in ceea ce il priveste vor continua, dupa cum au anuntat autoritatile care instrumenetaza cazul.

300.000 DE DOLARI. Ofer Nimrodi si un alt membru al conducerii trustului Israel Land Development Corporation (ILDC), care controleaza Maariv, au fost interogati, miercuri seara, de politie, in legatura cu transferarea sumei de 1,3 milioane de sekeli (300.000 de dolari) unei firme controlate de familia Sharon. Transferul acestor bani ar fi avut loc in urma cu cinci ani si, in mod oficial, suma urma sa ia calea unei tranzactii legale. Politia israeliana este insa de alta parere. Anchetatorii banuiesc ca Nimrodi i-a acordat astfel un "cadou" lui Sharon.

In august, Curtea Suprema din Israel a respins apelurile intentate impotriva deciziei procurorului general de a inchide dosarul intr-un alt caz de coruptie, cunoscut sub numele de "insula elena", in care apar numele lui Sharon si al fiul sau cel mic, Gilad.

×
Subiecte în articol: externe sharon