x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi comisarul european Vivianne Reding biocotează Euro-2012 din Ucraina

Şi comisarul european Vivianne Reding biocotează Euro-2012 din Ucraina

30 Apr 2012   •   09:25

Comisarul european pentru Justitie Vivianne Reding va boicota Cupa Europeana de fotbal Euro-2012 din Ucraina din motive politice, a declarat luni purtatoarea de cuvant a acesteia, Mina Andreeva, relateaza publicatia electronica EUObserver.

"Nu merge. Inainte de toate, agenda ei nu permite acest lucru. Dar ea este destul de ingrijorata si de situatia din Ucraina si in special de situatia Iuliei Timosenko", a declarat Andreeva, referindu-se la fostul premier ucrainean aflat in prezent in greva foamei pentru a protesta pentru ca ar fi fost batuta in inchisoare.

Decizia lui Reding intervine pe fondul informatiilor potrivit carora cancelarul german Angela Merkel ar putea, de asemenea, sa nu participe la eveniment.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a investit noua miliarde de dolari in noi stadioane, terminale de aeroport si trenuri rapide pentru Cupa Europeana de fotbal din iunie si iulie, pentru a spori sentimentul de bunastare inaintea alegerilor parlamentare din toamna.

Boicotul decis de Reding intervine dupa ce presedintii Austriei, Cehiei si Germaniei au declarat la inceputul lunii ca nu vor participa la un summit al liderilor Europei Centrale de la Ialta, in sudul Ucrainei, ce va avea loc in mai.

×