x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea lui Silvio Berlusconi: Vladimir Putin deplânge pierderea ''ireparabilă'' a unui ''prieten adevărat''

Moartea lui Silvio Berlusconi: Vladimir Putin deplânge pierderea ''ireparabilă'' a unui ''prieten adevărat''

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   17:45
Moartea lui Silvio Berlusconi: Vladimir Putin deplânge pierderea ''ireparabilă'' a unui ''prieten adevărat''
Sursa foto: Hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Silvio Berlusconi "prieten adevărat" şi "politician de excepţie", într-un omagiu către fostul premier italian, decedat luni la vârsta de 86 de ani, relatează Reuters şi AFP.

"Pentru mine, Silvio a fost o persoană dragă, un prieten adevărat. I-am admirat mereu sincer înţelepciunea, abilitatea de a lua decizii echilibrate, inteligente chiar şi în cele mai dificile situaţii", a afirmat Vladimir Putin într-un mesaj de condoleanţe adresat omologului său italian Sergio Mattarella.

Liderul de la Kremlin a elogiat în acelaşi mesaj "energia vitală incredibilă" a lui Berlusconi, "optimismul" şi "simţul umorului", deplângând o "pierdere ireparabilă".

Expremierul şi controversatul miliardar italian Silvio Berlusconi, decedat luni după ce s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, era un aliat incomod al şefei guvernului de extremă dreaptă Giorgia Meloni, pe care a pus-o în încurcătură de mai multe ori prin declaraţiile sale rusofile după invazia Rusiei în Ucraina. Prieten personal al lui Vladimir Putin, pe care l-a primit în mega-vila sa din Sardinia, Berlusconi a atribuit de mai multe ori responsabilitatea conflictului Kievului. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Silvio Berlusconi