x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Forțele turce au anunțat cucerirea orașului Ras al-Ain. Kurzii dezmint

Siria: Forțele turce au anunțat cucerirea orașului Ras al-Ain. Kurzii dezmint

12 Oct 2019   •   14:20
Siria: Forțele turce au anunțat cucerirea orașului Ras al-Ain. Kurzii dezmint

Turcia a anunţat că forţele sale au capturat oraşul Ras al-Ain, din nord-estul Siriei, după patru zile de bombardamente şi lupte împotriva miliţei kurde, susţinute de ţările occidentale. După anunţul făcut de Ankara, forţele kurde au dezminţit informaţia potrivit căreia oraşul ar fi căzut în mâinile forţelor turce.
"În cadrul operaţiunii Izvorul Păcii, oraşul Ras al-Ain situat la est de Eufrat a trecut sub control", a declarat Ministerul Apărării turc într-un comunicat.

Postul de televiziune publică TRT a anunţat la rândul său că oraşul a fost capturat de Armata naţională siriană, nume dat de Ankara aliaţilor sirieni ai armatei turce. "Ras al-Ain încă rezistă şi luptele continuă", a declarat un reprezentant al Forţelor democratice siriene (FDS). Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi unui corespondent al AFP la faţa locului, forţele turce şi aliaţii sirieni au intrat în oraş, dar luptele continuă.

Situat în apropiere de frontiera turcă, oraşul Ras al-Ain este un obiectiv-cheie în ofensiva lansată de Ankara împotriva Unităţilor de Apărare a Poporului.

Pe de altă parte, Iranul s-a oferit să-i aducă la masa negocierilor pe kurzii sirieni, guvernul de la Damasc şi Turcia pentru a stabili o zonă de securitate de-a lungul frontierei turco-siriene după incursiunea turcă în nordul Siriei pentru a lupta împotriva forţelor kurde. Iranul, un aliat apropiat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a cerut cu regularitate Turciei să respecte integritatea teritorială a Siriei şi să evite o acţiune militară în nord-estul Siriei.

OSDO a dat publicităţii un nou bilanţ - de 30 de morţi - în rândul civililor, ca urmare a ofensivei turce din nordul Siriei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia siria