x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație alarmantă în Grecia. Autoritățile fac apel la medicii din sectorul privat să ajute sistemul public de sănătate

Situație alarmantă în Grecia. Autoritățile fac apel la medicii din sectorul privat să ajute sistemul public de sănătate

22 Mar 2021   •   10:33
Situație alarmantă în Grecia. Autoritățile fac apel la medicii din sectorul privat să ajute sistemul public de sănătate

Autoritățile din Grecia au hotărât ca medicii care lucrează în sectorul privat din zona Atenei, să ajute sistemul public de sănătate pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID-19, a declarat ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, citat de Reuters. Spitalele de stat au nevoie de circa 200 de medici.

Spitalele publice din Grecia sunt pline cu persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar secţiile de terapie intensivă sunt depășite.

"Ministerul Sănătăţii a lansat acum câteva săptămâni o invitaţie, un apel, pentru medicii din sistemul privat, pentru a întări spitalele din Sistemul Naţional de Sănătate, în timpul celui de-al treilea val major din pandemia de COVID-19. Din păcate, foarte puţin medici din privat s-au oferit", a precizat Kikilias.

Grecia a raportat 1.514 noi infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, şi 41 din care 41 de morț. Numărul total al deceselor, de la începutul pandemiei de coronavirus, a ajuns la aproximativ 7.500.

×
Subiecte în articol: COVID grecia