x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie incredibilă în Taiwan! Un bărbat a fost condamnat să-i ramburseze mamei sale cheltuielile pentru educaţia sa

Situaţie incredibilă în Taiwan! Un bărbat a fost condamnat să-i ramburseze mamei sale cheltuielile pentru educaţia sa

03 Ian 2018   •   13:06
Situaţie incredibilă în Taiwan! Un bărbat a fost condamnat să-i ramburseze mamei sale cheltuielile pentru educaţia sa

Curtea supremă din Taiwan a condamnat un dentist de 41 de ani să-i plătească mamei sale suma de 22,33 milioane de dolari taiwanezi (626.000 de dolari americani), rambursându-i astfel banii pe care i-a cheltuit pentru creşterea şi educaţia sa, relatează AFP. 

Cea mai înaltă instanţă de pe insulă a decis că bărbatul, identificat sub numele de familie Chu, trebuie să respecte contractul pe care l-a semnat cu mama sa în urmă cu 20 de ani, prin care se angaja să-i dea înapoi banii cheltuiţi. 

Reclamanta, identificată sub numele de dna Lo, şi-a crescut singură cei doi copii după ce a divorţat de soţul ei în 1990. Ea deţinea o clinică dentară. 

De teamă că nimeni nu va avea grijă de ea la bătrâneţe, femeia a semnat cu cei doi băieţi, pe când aceştia aveau 20 de ani, un contract care stipula că ei trebuie să-i verse 60% din profitul net obţinut de ei cu clinica dentară, în valoare de 25 de milioane de dolari taiwanezi. 

Dna Lo a depus plângere în urmă cu opt ani, estimând că cei doi fii refuză să-şi onoreze datoria. Fiul mai mare a ajuns în cele din urmă la un compromis cu ea, acceptând să-i verse cinci milioane de dolari taiwanezi. 

Fratele mai mic a pledat în faţa instanţei că respectivul contract este contrar cutumei conform căreia educaţia unui copil de către părinţii săi nu se măsoară în termeni financiari. 

Instanţele inferioare i-au dat dreptate, înainte ca Curtea Supremă, sesizată de mama sa, să decidă marţi în favoarea dnei Lo. 

Cea mai înaltă instanţă a ţării a considerat că contractul era valid, întrucât dl Chu era adult atunci când l-a semnat. De asemenea, aceasta a estimat că având meseria de dentist el îşi permite să ramburseze datoria. 

Deşi conform tradiţiei chineze copiii trebuie să se ocupe de părinţi la bătrâneţe, cazurile de persoane în vârstă abandonate şi lăsate fără resurse să se descurce singure au devenit de notorietate în ultimii ani. S-a ajuns până acolo încât unele voci solicită o lege care să prevadă pedepse de închisoare împotriva adulţilor care nu au grijă de părinţi la bătrâneţe.AGERPRES

×
Subiecte în articol: rambursare cheltuieli studii mama