x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soarta unui bebeluş nenăscut e la mâna internauţilor

Soarta unui bebeluş nenăscut e la mâna internauţilor

de Irina Cristea    |    19 Noi 2010   •   21:36

Pentru că nu sunt convinşi că vor să devină părinţi, un cuplu din Minneapolis a lansat un site în care le cer internauţilor să decidă în locul lor dacă să renunţe la o sarcină. O sarcină cât se poate de reală ¬ un băieţel în vârstă de 17 săptămâni, perfect sănătos, pe care l-au poreclit "Wiggles". Ei au pus soarta fătului în mâinile celor care accesează site-ul www.birthornot.com, motivând că publicul larg va avea ocazia, poate pentru prima oară, să ia parte la luarea unei decizii de viaţă şi de moarte, să facă ceva care să schimbe un destin, scrie Daily Mail. "Votul este o parte integrantă din societatea americană, din democraţia noastră, din indentitatea noastră", îşi motivează Alisha şi Peter Arnold bizara iniţiativă.

Pete şi Alisha au 30 de ani, sunt căsătoriţi şi dau asigurări că demersul lor nu este nici vreo farsă, nici o încercare de a căpăta notorietate. Ca să arate cât sunt de serioşi, cei doi alimentează constant site-ul cu imagini de la ecografiile făcute. Mai mult, ei promit că vor respecta şi vor pune în practică decizia majorităţii. Oamenii au timp să se exprime până la data de 7 decembrie. Până în prezent, 53% dintre opiniile exprimate sunt pentru o întrerupere de sarcină.

Alisha spune că n-ar vrea să păstreze copilul de teamă că nu va reuşi niciodată să împace familia şi cariera şi că va ceda nervos străduindu-se să "jongleze" cu cele două aspecte. "Simt că, pe măsură ce am înaintat în vârstă, am devenit mai egoistă şi mai tipicară. Mă tem că voi ajunge să regret decizia de a avea copilul", scrie Alisha pe blog.

În ultimul an, femeia a suferit două avorturi spontane. Apariţia noii sarcini a derutat-o, spune ea, şi pentru că nu se mai aştepta, dar şi pentru că au amânat de atâtea ori momentul în care să aibă un copil încât nu mai sunt siguri că vor să devină părinţi.

×