x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șocant! O familie olandeză şi-a vândut toate bunurile pentru a investi în moneda virtuală bitcoin

Șocant! O familie olandeză şi-a vândut toate bunurile pentru a investi în moneda virtuală bitcoin

19 Oct 2017   •   22:00
Șocant! O familie olandeză şi-a vândut toate bunurile pentru a investi în moneda virtuală bitcoin

În speranţă că într-o zi vor deveni milionari, o familie olandeză şi-a vândut afacerea, casa, cele două autoturisme, o motocicletă şi restul bunurilor pentru a-şi investi toate economiile în moneda virtuală bitcoin, informează joi AFP.

''Mizăm totul pe bitcoin, am vândut totul pentru a investi în această monedă'', spune Didi Taihuttu, un antreprenor din industria auto, de 39 de ani, care locuieşte în prezent într-un camping alături de familia sa pentru ''a economisi mai mulţi bani pe care să-i schimbe în bitcoin''.

După ce ''a renunţat la o existenţă materialistă'' acum trei luni, acest ''pasionat de bani virtuali'' trăieşte în prezent, împreună cu soţia şi cu cele trei fiice de 12, 10 şi respectiv 7 ani, într-o cabană modestă de 50 de metri pătraţi situată într-un camping din Venlo (în estul Olandei), în timp ce economiile sale ''cresc în fiecare minut undeva pe cloud''.

La lansarea sa, în februarie 2009, un bitcoin era echivalentul câtorva cenţi, iar la începutul anului 2017, a ajuns la 966 de dolari. De atunci, moneda virtuală, care păstrează anonimatul proprietarilor săi, a crescut constant.

Afectată în ultimele luni de probleme interne sau de reglementările adoptate de China care au provocat o scădere de 40%, moneda virtuală a depăşit, cu toate acestea, pragul istoric de 5.000 de dolari şi ar putea să crească în continuare.

''Este moneda viitorului, asistăm în prezent la revoluţia sau la evoluţia sistemului monetar'', se entuziasmează Taihuttu, de profesie informatician, conducătorul, până de curând, al unei echipe de 16 angajaţi.

''Am investit deja zeci de mii de euro la care se va adăuga şi suma obţinută după vânzarea casei'', a explicat pentru AFP.

''În 2020, un bitcoin va valora probabil 25.000 de euro''. Şi dacă, ''din nefericire'', cursul va scădea, acesta şi familia sa ''o vor lua de la început''.

''Nu vrem însă să trăim cu teamă'', a adăugat el.

Dacă va deveni cel mai bogat om din lume, Didi Taihuttu îşi propune ca banii pe care îi va câştiga să-i folosească ''pentru a le arăta lumea fetelor lui şi pentru a ajuta persoane defavorizate''. AGERPRES

×