x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solicitare respinsă. Deutsche Bank nu divulgă informații despre Donald Trump

Solicitare respinsă. Deutsche Bank nu divulgă informații despre Donald Trump

26 Apr 2020   •   22:10
Solicitare respinsă. Deutsche Bank nu divulgă informații despre Donald Trump

Deutsche Bank a respins solicitarea unor importanți senatori americani de a furniza informații despre relațiile sale comerciale recente cu președintele american, Donald Trump, și familia sa, informează Reuters.

Patru senatori democrați, conduși de Elizabeth Warren, au cerut la începutul acestei luni detalii directorului executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, despre interacțiunea băncii din acest an cu Trump și companiile familiei sale.

Banca este unul dintre cei mai mari creditori pentru hotelurile, terenurile de golf și alte proprietăți ale lui Trump. Senatorii sunt îngrijorați că banca ar putea acorda familiei tratament preferențial privind rambursarea împrumuturilor ca urmare a izbucnirii coronavirusului, în condițiile în care Deutsche Bank rămâne este anchetată de către Departamentul de Justiție al SUA.

Avocatul Deutsche a respins cererea senatorilor din motive de confidențialitate, conform scrisorii din 21 aprilie, văzută de Reuters.

"Sperăm că veți înțelege nevoia Deutsche Bank de a respecta limitele legale, precum și contractuale, care există cu privire la aceste informații confidențiale", a scris firma de avocați a băncii, Akin Gump.

Deutsche „trebuie să răspundă la întrebările noastre”, a precizat Warren, într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters. „Este scandalos că nu știm ce favoruri secrete primesc din partea băncii președintele și familia lui sau ce favoruri primește banca în schimb”, a spus senatoarea.

Deutsche Bank a refuzat să comenteze. Casa Albă, Organizația Trump, Kushner Companies și Akin Gump nu au răspuns la cererile de comentarii în afara programului de lucru.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Afaceri Deutsche Bank cu Trump