x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sophie, ducesa de Edinburgh este primul membru al familiei regale britanice care vizitează Ucraina de la începutul războiului

Sophie, ducesa de Edinburgh este primul membru al familiei regale britanice care vizitează Ucraina de la începutul războiului

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2024   •   23:55
Sophie, ducesa de Edinburgh este primul membru al familiei regale britanice care vizitează Ucraina de la începutul războiului
Sursa foto: X

Sophie, ducesa de Edinburgh, a mers în Ucraina, în prima vizită a unui membru al familiei regale britanice după invazia Rusiei. Ea s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu soția sa.

Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat Ucraina, întâlnindu-se cu președintele Volodimir Zelenski și cu soția sa, în prima călătorie în această țară a unui membru al familiei regale britanice de la începutul conflictului cu Rusia, a anunțat luni Palatul Buckingham.

Sophie, în vârstă de 59 de ani, soția fratelui mai mic al regelui Charles, prințul Edward, a făcut această vizită surpriză în numele Ministerului britanic de Externe pentru a-și arăta solidaritatea cu cei afectați de conflictul armat și ca parte a activității sale de a susține victimele violenței sexuale din război, notează Reuters.

Ea s-a întâlnit cu victime ale violenței sexuale legate de acest conflict și cu supraviețuitori ai torturii, precum și cu copii care au fost readuși în Ucraina după ce au fost separați de familiile lor și duși în Rusia. De asemenea, ea s-a întâlnit cu femei voluntare care și-au ajutat comunitățile să facă față consecințelor atacurilor prin activități de asistență medicală mentală pentru copii.

Călătoria lui Sophie în Ucraina vine după vizitele pe care le-a făcut în Kosovo, Sierra Leone, Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo și Columbia, pentru a asculta mărturii ale victimelor violenței sexuale legate de conflicte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ducesa de Edinburgh vizita ucraina