x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soros vrea sa faca revolutie in Ucraina

Soros vrea sa faca revolutie in Ucraina

02 Apr 2004   •   00:00

Miliardarul american de origine ungara, George Soros, vrea sa rastoarne puterea de la Kiev. Cel putin asa sustine cotidianul rus Pravda, care considera ca acesta este, de altfel, si scopul pentru care Soros s-a aflat zilele trecute in Capitala ucraineana.

Miliardarul, fondatorul Fundatiei pentru o Societate Deschisa, este considerat complice la lovitura de stat din Georgia, care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui Eduard Sevardnadze. Mitingurile din Tbilisi au fost organizate dupa ce postul de radio privat finantat de Soros a inceput sa conteste alegerile legislative din Georgia. In Ucraina, Soros se pare ca poarta negocieri aprinse cu opozitia pentru inlaturarea actualei puteri.

STROPIT. Filantropistul nu a avut insa parte de cea mai calduroasa primire la Kiev. El a fost chiar stropit cu clei si apa si sfatuit sa se intoarca in tara sa. „Traiasca Fratia!" (miscarea nationalista ucraineana) sau „Soros, pleaca din Ucraina pentru ca planurile tale au esuat!" au strigat un grup de tineri violenti care au dat buzna in sala de conferinte unde Soros deschidea evenimentul „Drepturile omului in alegeri". Soros, a carui vizita a fost destinata deschiderii campaniei prezidentiale ucrainene, a fost huiduit de membri ai grupului nationalist Bratstvo.

PUS LA CALE. „Acesta nu este un incident. Cineva a planuit toate astea", a declarat miliardarul, in timp ce in fata salii de conferinte se strănsese o masa de oameni, circa 12.000 de sustinatori ai miscarii „Ucraina noastra".
Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe soros