x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui Schumacher rupe tăcerea:”Situaţia începe să se îmbunătăţească”

Soţia lui Schumacher rupe tăcerea:”Situaţia începe să se îmbunătăţească”

de Istvan Deak    |    08 Iul 2014   •   17:30
Soţia lui Schumacher rupe tăcerea:”Situaţia începe să se îmbunătăţească”

După teribilul accident suferit de soţul ei, multiplul campion de Formula 1, Michael Schumacher, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel, Corinna Schumacher a decis să păstreze tăcerea. Comunicarea, aşa, cum a fost ea, sporadică şi telegrafică, referitoare la starea sănătăţii lui Schumi, cum este alintat de apropiaţi şi de fani marele campion, a fost lăsată într-o primă fază echipei medicale de la spitalul CHU din Grenoble, unde a fost internat fostul pilot german, apoi managerului de comunicare al familiei, Sabine Kehm.

După ce la începutul lui iunie Kehm anunţa că Schumacher a ieşit din comă şi că va fi transferat de la Grenoble la Lausanne, în Elveţia, pentru a urma a lungă perioadă de recuperare, Corinna Schumacher a acceptat să ofere câteva informaţii săptămânalului german Neue Post.

Soţia lui Michael Schumacher afirmă acum că starea sănătăţii acestuia evoluează favorabil. “Privim înainte, încet, încet. Dar, cel puţin, acum situaţia se ameliorează”, a explicat ea pentru revista germană Neue Post.

Că lucrurile par a fi pe calea cea bună ar confirma-o şi articolul din cotidianul german Bild, de zilele trecute, care afirma că soţia lui Schumi îşi continuă viaţa normal, în Elveţia. La finele lui iunie a fost zărită la un concurs de călărie în această ţară, chiar zâmbind, după şase luni de navetă între Elveţia şi Franţa, unde mergea la spitalul în care era internat Schumacher.

Rega, firma în colimator, din cauza furtului dosarului medical

Legat de internarea lui Schumi, dar mai ales de starea reală a sănătăţii lui s-a tot scris zilele acestea, mai ales după ce s-a anunţat că în timpul transferării sale de la Grenoble la Lausanne au fost sustrase date din dosarul său medical. Urmele furtului duc la Rega, o companie renumită elveţiană, care se ocupă cu transportul aerian, la bordul elicopterelor, în special cu caracter medical. Presa elveţiană scrie că Rega, firma din Zurich, confirmă că a avut în mână documentul despre starea sănătăţii lui Schumacher, iar acum depune plângere, pentru a afla dacă a fost posibilă o scurgere de informaţii.

Compania Garda aeriană elveţiană de salvare (Rega) a recunoscut, luni, în emisiunea postului german de televiziune “10vor10”, că a avut în posesie dosarul medical al lui Schumacher, pentru a se ocupa de transferarea fostului campion de Formula 1 în Elveţia. În cele din urmă s-a decis ca Schumacher să fie transportat cu ambulanţa, nu pe calea aerului.
Rega a lansat o anchetă internă din momentul în care s-a aflat despre furt, scrie 20min.ch. Nu există până acum niciun indiciu că dosarul a fost subtilizat chiar de la Rega, a ţinut să precizeze un purtător de cuvânt al companiei pentru Tages-Anzeiger. Şi n-a avut niciun contact până acum cu anchetatorii.

Marţi, Rega a depus o plângere la adresa unei persoane neidentificate. Scopul este să se facă lumină în legătură cu acest caz şi să afle dacă furtul provine de la companie. Luni, cotidianul francez Le Dauphine Libere a dezvăluit că o firmă de transport aerian din Zurich, care ar fi trebuit să-l transfere pe Schumacher, este implicată în acest furt. O persoană, cu pseudonimul “Kagemusha”, a contactat mai mulţi jurnalişti pentru a încerca să vândă documentul subtilizat, contra sumei de 50.000 de euro.

×