x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţii Seinfeld au câştigat „războiul cărţilor de bucate”

Soţii Seinfeld au câştigat „războiul cărţilor de bucate”

de Magda Cristina Ursache    |    27 Feb 2011   •   19:07

Două procese şi un singur reclamant – Missy Chase Lapine, autoare de cărţi de bucate – au tulburat liniştea familiei comicului TV Jerry Seinfeld în ultimii ani.

Procesul soţiei sale, Jessica, s-a încheiat în 2010 şi a avut ca miză două cărţi de bucate apărute în Statele Unite în aceeaşi perioadă a anului 2007. Ambele cărţi, una semnată de Lapine, cealaltă de Jessica Seinfeld, au ca subiect o chestiune care le frământă pe toate mămicile din lume: cum să îţi convingi copiii să mănânce sănătos. Lapine a acuzat-o pe soţia comicului că i-ar fi furat ideea cărţii. De altfel, şi titlurile sunt oarecum asemănătoare. Lapine: „The Sneaky Chef: Simple Strategies for Hiding Healthy Foods in Kid’s Favorite Meals” (Şeful cu mască sau strategii simple ca să ascunzi alimente sănătoase în prânzul copiilor). Seinfeld: „Deceptively Delicious: Simple Secrets to Get Your Kinds Eating Good Food” (Delicii înşelătoare sau secrete simple să-i face pe copii să mănânce sănătos”. Tribunalul a decis însă că nu poate fi vorba de plagiat.

Jerry a fost dat în judecată de Lapine în 2007, după ce a numit-o „wacko” (un fel de a spune: nebun) pe Missy Chase Lapine, într-una dintre apariţiile sale la „Late Show with David Letterman”, atunci când a încercat să o ironizeze pe cea care tocmai îi atacase soţia. „Unul dintre elementele distractive ale vieţii, când eşti o celebritate, este că uneori vine câte o «wacko» care îţi injectează puţină adrenalină”, i-a spus el lui Letterman, referindu-se la Lapine. „Deci există o femeie care a scris şi ea o carte de bucate. Ea spune că soţia mea a văzut cartea ei, a citit cartea ei, a folosit cartea ei. Dar cărţile au ieşit în acelaşi timp! Ce-şi spune însă această femeie? «Simt că acum e momentul să fac pe nebuna»!”, a povestit Seinfeld.

Soţii Letterman au câştigat ambele procese, cel al lui Jerry încheindu-se săptămâna trecută. Avocatul Orin Snyder a afirmat că victoria este „completă pentru Jerry şi de asemenea este o victorie a primului amendament, care dă dreptul comicilor să spună glume”.

Missy Chase Lapin a luat act de decizia curţii şi urmează să se hotărască dacă deschide recurs sau nu. Oricum, în cazul primului proces pierdut ea nu a făcut nimic în acest

×
Subiecte în articol: proces seinfeld carte de bucate