x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sri Lanka urmează exemplul Filipinelor. Război împotriva drogurilor

Sri Lanka urmează exemplul Filipinelor. Război împotriva drogurilor

11 Iul 2018   •   17:44
Sri Lanka urmează exemplul Filipinelor. Război împotriva drogurilor

Sri Lanka va începe să spânzure traficanţii de droguri, în contextul în care oficialii au promis explicit că vor “replica succesul” războiului împoriva drogurilor din Filipine, scrie The Guardian.

Decizia oficialilor din Sri Lanka de a privi Filipinele ca pe un model va atrage, cu siguranţă, ciritici. În timpul preşedintelui Rodrigo Duterte au fost omorâţi 4.200 de suspecţi în Filipine, deşi  grupurile pentru drepturile omului au afirmat că numărul real este triplu.

În contextul în care şi-a anunţat decizia de a urma exemplul lui Duterte, preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a spus cabinetului său că este “pregătit să semneze mandate de deces” pentru traficanţii de dorguri, potrivit purtătorului de cuvânt, Rajitha Senaratne.

“De acum înainte, vom spânzura traficanţii de droguri fără să le comunicăm pedeapsa cu moartea”, a spus purtătorul de cuvânt.

Sri Lanka a înlocuit pedeapsa cu moartea pentru crime serioase cu închisoarea pe viaţa încă din 1976, când a avut loc ultima execuţie.

×