x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgență în California: 2 morți și aproape 10.000 de persoane sub ordin de evacuare

Stare de urgență în California: 2 morți și aproape 10.000 de persoane sub ordin de evacuare

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2023   •   19:40
Stare de urgență în California: 2 morți și aproape 10.000 de persoane sub ordin de evacuare
Sursa foto: Hepta

Cel puțin două persoane au murit în urma furtunilor din California, iar aproape 10.000 de locuitori se află sub ordin de evacuare, au anunțat autoritățile, în timp ce inundații intense amenință mai multe comitate de coastă.

Furtunile puternice au provocat precipitații abundente în partea centrală și nordică a statului, determinând Centrul de prognoză meteo să emită un avertisment de nivel 4 din 4 de precipitații excesive în zonă, anunță CNN.

Între timp, declararea stării de urgență solicitată joi seară de guvernatorul Gavin Newsom a fost aprobată de președintele Joe Biden, deschizând calea pentru ajutor financiar, a declarat Nancy Ward, director al Biroului de servicii de urgență al statului.

Două decese au fost confirmate și aproximativ 9.400 de locuitori se află sub ordine de evacuare, a declarat Ward. Aproximativ 25 de milioane de persoane se află sub incidența alertelor de inundații, iar peste 25.000 au rămas fără electricitate, potrivit PowerOutage.us.

Unele zone au înregistrat mai mult de 30 de centimetri de ploaie, potrivit Serviciului Național de Meteorologie. Ploile puternice se deplasează spre sud și vor scădea în intensitate în această seară și în cursul nopții. Dar ploile vor continua și în weekend și ar putea duce la mai multe îngrijorări legate de inundații.

În timp ce locuitorii din multe dintre comunitățile montane din California rămân blocați de zăpada produsă de furtunile de iarnă consecutive, un alt eveniment atmosferic semnificativ este așteptat să afecteze regiunea la începutul săptămânii viitoare. Centrul Național al Apelor a declarat: "Mai multe runde de precipitații, în plus față de topirea zăpezii, vor avea ca rezultat un potențial de creșteri semnificative de-a lungul cursurilor de apă și râurilor, cu efecte extinse de inundații posibile până la începutul săptămânii viitoare".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stare de urgenta california evacuare morti