x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele membre UE consideră justificată demararea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei

Statele membre UE consideră justificată demararea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei

11 Iun 2019   •   20:00
Statele membre UE consideră justificată demararea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei

Reuniţi marţi la Bruxelles, reprezentanţii statelor membre UE au căzut de acord că avansul datoriei publice a Italiei justifică demararea unei proceduri disciplinare, au declarat doi oficiali europeni pentru Reuters.

Datoria publică a Italiei a depăşit 132% din Produsul Intern Brut în 2018.

Comisia Europeană a recomandat, în data de 5 iunie, demararea unei proceduri de deficit excesiv după ce a ajuns la concluzia că Italia nu respectă regulile bugetare ale UE din cauza majorării datoriei sale publice. Statele membre UE au la dispoziţie 15 zile pentru a se pronunţa asupra analizei Executivului comunitar.

După ce va primi undă verde din partea statelor UE, Comisia va decide dacă va recomanda în mod oficial demararea procedurii disciplinare, care ar putea duce la sancţiuni financiare împotriva Romei, împreună cu recomandări pentru autorităţile de la Roma pentru a-şi corecta traiectoria bugetară.

Decizia finală cu privire la demararea unei proceduri va fi luată de miniştrii de Finanţe din UE, cel mai probabil la reuniunea lor din 8-9 iulie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ue statele membre italia