x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite ard şi Obama pleacă în concediu

Statele Unite ard şi Obama pleacă în concediu

19 Aug 2011   •   10:09
Statele Unite ard şi Obama pleacă în concediu

Presedintele Barack Obama a parasit Washingtonul pentru a petrece cateva zile de vacanta impreuna cu familia, pe insula Martha's Vineyard, decizie considerata inoportuna de opozitia republicana.

“Daca as fi fost presedinte, nu as fi incercat sa petrec zece zile la Martha's Vineyard', a declarat Mitt Romney, favorit in sondaje pentru nominalizarea republicana la Casa Alba la alegerile de anul viitor. “Daca ati fi presedinte al Statelor Unite si tara s-ar afla in criza, iar noi suntem in acest moment in plina criza a somajului, atunci nu ar trebui sa plecati in vacanta', a mai spus Romney.

In replica, Joshua Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe a declarat ca “presedintele SUA ramane presedinte al Statelor Unite indiferent unde merge', anuntand ca alaturi de Obama isi vor peterece vacanta consilierul pentru lupta antiterorista, John Brennan, dar si cel pe probleme economice, Brian Deese.

Obama isi petrece vacanta pentru al treilea an consecutiv la o ferma din insula situata in statul Massachusetts, in nord-estul Statelor Unite, impreuna cu sotia sa, Michelle, fiicele lor, Sasha si Malia, si un grup de prieteni. Obama va juca golf si va face excursii in zona, insa va lucra si la discursul pe care intentioneaza sa-l sustina la 5 septembrie, in care va prezenta un nou plan pentru crearea de locuri de munca si relansarea cresterii economice.

×