x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite deschid o bază militară pentru operaţiuni speciale în Albania

Statele Unite deschid o bază militară pentru operaţiuni speciale în Albania

07 Ian 2022   •   10:40
Statele Unite deschid o bază militară pentru operaţiuni speciale în Albania
Sursa foto: Agerpres

Statele Unite vor deschide un centru de comandă al forţelor militare pentru operaţiuni speciale pe teritoriul Albaniei, a anunţat joi premierul albanez, Edi Rama, citat de agenţia Reuters.

Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) a comunicat că în Albania va fi deschis un centru militar de avangardă, cu prezenţa trupelor prin rotaţie. SOCEUR a precizat că noul centru militar va contribui la intensificarea coordonării cu armata albaneză şi va fi un punct important pentru infrastructura militară din Balcani, oferind mai multă flexibilitate logistică.

"Este o veste fantastică, o expresie a credibilităţii foarte mari şi a cooperării foarte strânse", a declarat premierul Albaniei, Edi Rama.

Nu este clar ce rol va avea această bază militară americană din Albania, naţiune membră a Alianţei Nord-Atlantice din 2009. Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) are rolul de "a reacţiona rapid la ameninţări emergente şi, în caz de necesitate, de a învinge agresiuni" împreună cu aliaţii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bază albania