x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite vor reactiva opţiunea militară dacă Iranul nu respectă acordul nuclear

Statele Unite vor reactiva opţiunea militară dacă Iranul nu respectă acordul nuclear

23 Ian 2014   •   22:47
Statele Unite vor reactiva opţiunea militară dacă Iranul nu respectă acordul nuclear
Sursa foto: Statele Unite vor reactiva opţiunea militară dacă Iranul nu va respecta acordul nuclear

Statele Unite vor reactiva posibilitatea utilizării "opţiunii militare" în cazul în care Iranul nu va respecta termenii acordului preliminar în domeniul nuclear, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry, într-un interviu acordat postului Al-Arabiya.

 "Încălcarea de către Iran a acordului preliminar în domeniul nuclear va readuce pe agendă opţiunea militară", a spus Kerry. "Iranul va fi judecat după fapte, nu după vorbe", a dat asigurări şeful diplomaţiei Statelor Unite.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au suspendat, timp de şase luni, o serie de sancţiuni economice impuse Iranului, după ce regimul de la Teheran a sistat activităţi nucleare sensibile, în conformitate cu acordul nuclear preliminar încheiat cu Grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania). Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică (OIEA) a anunţat suspendarea activităţilor de purificare a uraniului la nivelul de 20%. Măsura a fost confirmată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).


×