x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide la Beijing

O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide la Beijing

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   16:15
O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide la Beijing

O stație de taxi cu mașini fără șofer se va deschide într-o zonă aglomerată a capitalei Chinei, Beijing. Mașinile sunt testate în această perioadă cu șofer în interior. Autoritățile speră ca sistemul să fie inaugurat anul acesta.

Testele cu șofer în interior au fost realizate în luna mai. Mașinile au parcurs un traseu de 40 de minute între o gară importantă și o zonă periferică. Până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, ruta ar trebuie să fie acoperită fără personal uman în interior, a declarat, pentru CNBC, Ning Zhang, vicepreședinte la Pony.ai și șef al centrului de cercetare și dezvoltare din Beijing.

Sistemul a fost testat și în alte zone ale orașului, dar recent s-a ajuns cel mai aproape de centru ceea ce reprezintă un progres important și un etalon pentru viitoarele proiecte.

Sistemul ar putea fi implementat și în jurul Aeroportului Internațional Beijing Capital, dar și la cele patru patru gări ale orașului. Reprezentantul Pony.ai estimează că peste 50 de taxiuri fără șofer vor funcționa în Beijing până la sfârșitul acestui an. În prezent, există trasee mai scurte acoperite de astfel de mașini, cu sau fără personal uman.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini fara sofer taxi