x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

08 Noi 2008   •   00:00

Obama invitat: Următorul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, ar putea efectua o vizită în Bulgaria, în aprilie 2009, potrivit site-ului Novinite.com.

Motivul vizitei ar fi Forumul pe probleme energetice care va avea loc la Sofia, în aprilie 2009. La summit-ul Asia-Europa de la Beijing, preşedintele bulgar, Gheorghi Părvanov, i-a invitat pe liderii UE, SUA, Rusiei şi din Asia să participe la Forum. Totul a pornit de la o promisiune pe care premierul Serghei Stanişev a obţinut-o de la preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, în iunie 2008. Stanişev l-a invitat şi pe omologul său rus, Vladimir Putin, care deja a acceptat. Însă potrivit ambasadorului bulgar la Washington, Lucezar Petkov, este foarte posibil ca Obama să nu vină.

 

Pilotul orb

Jim O’Neil (65 de ani), ce pilota singur un avion de mici dimensiuni, a orbit în timpul zborului, dar a aterizat cu bine. După ce a trimis o alertă prin radio la turnul de control, Forţele Aeriene Regale britanice au trimis un avion să-l escorteze, în acelaşi timp pilotul primind indicaţii prin radio pentru a ateriza, a informat The Mirror, citat de Mediafax. O’Neil a aterizat cu bine la a patra încercare. El a fost apoi spitalizat pentru atacul cerebral în urma căruia a orbit. Medicii spun că îşi va recăpăta vederea.


ROMĂNI SECHESTRAŢI

Poliţia spaniolă a arestat cinci români care îşi sechestraseră 21 de compatrioţi, potrivit ediţiei electronice a cotidianului El Pais, preluată de Mediafax. Surse citate de jurnaliştii spanioli din cadrul poliţiei din oraşul L’Olleria (Valencia) au precizat că cei cinci români au făcut asta pentru a recupera bani de la compatrioţii lor. Poliţia susţine că răpitorii îi ţineau închişi pe cei 21 de români în condiţii inumane, le urmăreau mişcările şi îi ameninţau cu moartea. Potrivit Biroului pentru Imigraţie din cadrul Poliţiei Naţionale, poliţia i-a găsit pe cei cinci şi pe victimele lor în urma unor informaţii obţinute de la unul dintre românii sechestraţi, care reuşise să fugă. Aseară, până la închiderea ediţiei, El Pais nu a publicat alte informaţii.

×
Subiecte în articol: externe