x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Irina Cristea    |    04 Aug 2010   •   00:00

4 august 2010

NOI TIRURI "CU CÂNTEC"
La o zi după ce un tir de rachete având ca ţintă Israelul a făcut victime în Iordania vecină, un schimb de focuri a avut loc la frontiera dintre Israel şi Liban.
Potrivit AFP, care citează un oficial militar de la Beirut, "confruntări armate au izbucnit în dreptul localităţii libaneze Aadaisse, după ce militarii israelieni au încercat să scoată din rădăcină un copac din sectorul libanez". "Militarii israelieni au deschis focul, iar armata libaneză a ripostat. O casă a fost lovită de un proiectil lansat de un tanc israelian", precizează oficialul citat. Postul de radio al armatei israeliene relatează o altă variantă: "Două rachete lansate din Liban au explodat, marţi dimineaţă, în nordul Israelului. Deocamdată, nu au fost semnalate victime de partea israeliană". Potrivit postului de radio, militarii israelieni se aflau pe teritoriul Israelului, efectuând nişte lucrări, în momentul în care au fost atacaţi.

MĂSURI DE SECURITATE
Roboţei dotaţi inclusiv cu tunuri de apă fac parte din elementele cu care poliţia braziliană va asigura securitatea la Cupa Mondială de fotbal din 2014 şi la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Minivehiculele ghidate de la distanţă vor fi întrebuinţate în primul rând pentru dezamorsarea unor eventuale dispozitive explozibile, relatează Mediafax. Securitatea reprezintă una dintre preocupările majore în Brazilia în vederea CM 2014 şi JO 2016, în special la Rio de Janeiro, unde violenţa este o problemă constantă.

×
Subiecte în articol: externe