x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg: NATO nu dă curs cererii Poloniei de a desfăşura o misiune în Ucraina, dar va consolida flancul estic

Stoltenberg: NATO nu dă curs cererii Poloniei de a desfăşura o misiune în Ucraina, dar va consolida flancul estic

16 Mar 2022   •   19:12
Stoltenberg: NATO nu dă curs cererii Poloniei de a desfăşura o misiune în Ucraina, dar va consolida flancul estic
Sursa foto: Hepta

NATO nu va desfăşura trupe sau mijloace aeriene în Ucraina şi pregăteşte o consolidare substanţială a prezenţei sale militare în ţările de pe flancul estic, unde va desfăşura mai multe trupe şi echipamente militare, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o reuniune a miniştrilor apărării din statele NATO, transmite AFP.

''Nu intră în discuţie desfăşurarea de trupe ale NATO şi nici de avioane în Ucraina'', a declarat Stoltenberg, ca răspuns la cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populaţiei civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene şi cele ruse.

Jens Stoltenberg

 

Propunerile lui Stoltenberg privind prezenţa militară permanentă trebuie examinate cu atenţie pentru a vedea dacă ''o asemenea anvergură este în prezent necesară'', a declarat după reuniunea cu omologii săi din statele NATO ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

La conferinţa de presă, Stoltenberg a pledat pentru o consolidare a trupelor la frontiera de est a NATO. În special în privinţa trupelor terestre, ''noul nostru dispozitiv ar trebui să includă forţe semnificativ mai numeroase în partea estică a Alianţei, cu un nivel de pregătire de luptă foarte ridicat, cu mai multe echipamente şi materiale prepoziţionate'', a detaliat el.

''Suntem confruntaţi cu o nouă realitate pentru securitatea noastră. Trebuie aşadar să ne resetăm apărarea colectivă şi descurajarea pe termen lung'', a continuat Stoltenberg, menţionând că decizii în acest sens ar putea fi luate la summitul NATO din luna iunie.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg