x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg spune că nu vrea o nouă prelungire a mandatului său de secretar general al NATO

Stoltenberg spune că nu vrea o nouă prelungire a mandatului său de secretar general al NATO

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   19:45
Stoltenberg spune că nu vrea o nouă prelungire a mandatului său de secretar general al NATO
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat joi că nu aspiră ca ţările aliate să-i prelungească încă o dată mandatul la conducerea organizaţiei transatlantice, care se va încheia la 30 septembrie, potrivit EFE.

'Nu am nicio intenţie să caut o prelungire (a mandatului de secretar general)', a declarat el la sosirea la reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre NATO, care are loc joi şi vineri la Bruxelles.

Politicianul norvegian a făcut această precizare când a fost întrebat dacă ar fi dispus să rămână la conducerea NATO pentru încă şase sau douăsprezece luni dacă statele membre i-ar cere acest lucru.

Mandatul lui Stoltenberg se încheie la 30 septembrie, dar ţările NATO, responsabile cu alegerea secretarului general, nu au desemnat încă un succesor. Şi nici nu au aprobat o nouă prelungire a mandatului lui Stoltenberg, secretar general al organizaţiei transatlantice din octombrie 2014.

În februarie, Alianţa a indicat că Stoltenberg nu intenţionează să rămână la conducerea NATO după luna septembrie.

'Mandatul secretarului general Jens Stoltenberg a fost prelungit de trei ori şi el a servit în total aproape nouă ani' la conducerea Alianţei, a declarat atunci purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Oana Lungescu, adăugând că Stoltenberg îşi încheie mandatul în luna octombrie şi 'nu intenţionează să solicite o nouă prelungire' a acestuia.

Stoltenberg a subliniat joi că alegerea succesorului său depinde de cei 31 de aliaţi din NATO.

 

×
Subiecte în articol: stoltenberg NATO