x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strategia lui Merkel, un pericol pentru Uniunea Europeană

Strategia lui Merkel, un pericol pentru Uniunea Europeană

de Agerpres    |    24 Noi 2011   •   09:27
Strategia lui Merkel, un pericol pentru Uniunea Europeană

Exigenta cancelarului german Angela Merkel de a revizui anumite tratate europene in vederea consolidarii disciplinei bugetare pune in pericol Uniunea Europeana, a declarat vicepremierul luxemburghez, intr-un cotidian german.

"Nu trebuie sa uitati" ca daca se propune o modificare a tratatelor "exista riscul ca Uniunea Europeana sa moara", a continuat Jean Asselborn intr-o scrisoare deschisa pentru Angela Merkel publicata in Handelsblatt, pentru ca "este utopic sa crezi ca numai articolele prevazute ar fi propuse pentru revizuire".

"Oare se urmareste un obiectiv european, draga doamna cancelar, prin lansarea unei dezbateri asupra unor modificari semnificative ale tratatelor in mijlocul a ceea ce este probabil cea mai dificila faza a cautarii stabilitatii din zona euro?", s-a intrebat retoric vicepremierul luxemburghez. "Daca urmariti un scop politic intern, atunci ati face bine sa spuneti acest lucru clar", a adaugat oficialul.

Britanicii vor veni atunci cu propriile lor propuneri, dar si Parlamentul European, iar referendumuri cu deznodamant incert vor fi, "fara nicio indoiala", organizate in anumite tari, a avertizat Asselborn.
Cancelarul german, care refuza pentru moment sa accepte un rol sporit al BCE sau introducerea eurobondurilor pentru rezolvarea crizei, dupa cum propun alte tari, favorizeaza o revizuire a tratatelor europene in vederea consolidarii disciplinei bugetare.

×