x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA acuză cinci ofițeri pentru atacurile cibernetice din Ucraina

SUA acuză cinci ofițeri pentru atacurile cibernetice din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   13:00
SUA acuză cinci ofițeri pentru atacurile cibernetice din Ucraina

Statele Unite acuză cinci ofițeri ruși pentru că ar fi efectuat atacuri cibernetice asupra infrastructurii civile din Ucraina înainte de invazia rusă, relatează publicația The Moscow Times.

Procurorul general adjunct Matthew Olsen a declarat că membrii agenției de informații militare ruse GRU au efectuat o campanie cibernetică împotriva Ucrainei, cunoscută sub numele de WhisperGate.

„Campania WhisperGate a inclus vizarea infrastructurii civile și a sistemelor informatice ucrainene care nu au nicio legătură cu armată sau apărarea națională”, a declarat Olsen la o conferință de presă la Baltimore.

Agentul special FBI William DelBagno a spus că atacul malware WhisperGate din ianuarie 2022 „ar putea fi considerat prima lovitură a războiului”.

Aceasta a fost destinat să paralizeze guvernul Ucrainei și infrastructura critică prin țintirea sistemelor financiare, agriculturii, serviciilor de urgență, asistenței medicale și școlilor, a spus DelBagno.

Olsen a spus că campania cibernetică nu a fost limitată la Ucraina, ci a inclus și atacuri asupra sistemelor informatice din Statele Unite și alte țări NATO care susțin Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×