x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Canalul pro-Trump, eliminat treptat de televiziunile importante

SUA: Canalul pro-Trump, eliminat treptat de televiziunile importante

15 Ian 2022   •   19:30
SUA: Canalul pro-Trump, eliminat treptat de televiziunile importante

Serviciul de televiziune cu abonament „DirecTV” din SUA a decis să nu reînnoiască contractul cu „One America News Network” (OAN), un canal ultra-conservator care răspândeşte teorii ale conspiraţiei şi este pro-Donald Trump, informează AFP.

„În urma unei evaluări interne de rutină, am informat «Herring Networks» (proprietarul OAN) că nu intenţionăm să semnăm un nou contract la expirarea celui actual”, a declarat un purtător de cuvânt al „DirecTV” pentru AFP.

Acordul urmează să se încheie în aprilie anul viitor, potrivit unei surse.

„DirecTV”, care este deţinut de gigantul american de telecomunicaţii „AT&T”, nu a detaliat motivele deciziei sale.

OAN este unul din noii jucători ultra-conservatori din domeniul ştirilor de televiziune, care îşi propune să ia din cota de piaţă a „Fox News”.

La fel ca „Newsmax” sau „Real America's Voice”, OAN a refuzat să recunoască înfrângerea lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, difuzând teoriile conspiraţioniste privind fraudele electorale lansate de fostul preşedinte al SUA.

La mijlocul lunii noiembrie 2020, prezentatoarea OAN Christina Bobb dădea asigurări că democraţii „au pregătit o lovitură de stat împotriva preşedintelui Statelor Unite”.

Chiar Donald Trump şi-a invitat susţinătorii să apeleze la OAN şi la „Newsmax” şi tot mai multe personalităţi republicane proeminente acceptă invitaţii din partea acestor televiziuni.

Canalului i-a crescut audienţa în urma alegerilor, dar decizia „DirecTV” reprezintă o lovitură, deoarece este cel mai mare distribuitor al său, potrivit presei americane de specialitate.

OAN nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP.

În urmă cu un an, atunci când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au pătruns în clădirea Congresului în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale, OAN şi „Newsmax” au denunţat, fără dovezi, o presupusă infiltrare a unor mici grupuri ale ultra-stângii.

×