x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA despre uciderea liderului Al-Qaeda: Nu avem confirmare prin ADN

SUA despre uciderea liderului Al-Qaeda: Nu avem confirmare prin ADN

02 Aug 2022   •   16:54
SUA despre uciderea liderului Al-Qaeda: Nu avem confirmare prin ADN
Sursa foto: Ayman Al-Zawahiri/antena3

SUA nu confirmă decesul liderului AL-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, prin analize ADN dar sunt siguri de identitatea aestuia din alte surse, potrivit unui purtător de cuvânt al Casei Albe.

"Nu avem confirmare prin ADN. Nu vom primi această confirmare. Sincer să fiu, bazându-ne pe sursele multiple şi metodele prin care am adunat informaţii, nu avem nevoie. Avem confirmare vizuală, dar avem confirmare şi din alte surse", a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională pentru CNN.

El a mai precizat că prezența membrilor grupării Al-Qaeda este redusă în Afganistan. 

Președintele Joe Biden a anunțat anterior uciderea egipteanului Ayman al-Zawahiri la Kabul cu ajutorul unei drone. 
"Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este", a anunțat acesta într-un scurt discurs de la Casa Albă.

SUA a pus o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru orice informație despre Zawahiri, care conduce organizația din 2011, după omorârea lui Osama bin Laden în Pakistan de un comando american. Totodată, Zawahiri este considerat unul dintre cei care au planificat atentatele de la 11 septembrie 2001 din New York. 
 

×
Subiecte în articol: sua al qaeda al-zawahiri adn