x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA enervează China. Taiwanul confirmă vizita lui Nancy Pelosi. Programul întâlnirilor

SUA enervează China. Taiwanul confirmă vizita lui Nancy Pelosi. Programul întâlnirilor

02 Aug 2022   •   16:25
SUA enervează China. Taiwanul confirmă vizita lui Nancy Pelosi. Programul întâlnirilor
Sursa foto: antena3

Administraţia de la Taipei a confirmat oficial că Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, va sosi în Taiwan, în pofida avertismentelor Beijingului.

Oficialul american va sosi, marţi seară, la Taipei şi îşi va petrece noaptea în Taiwan. Pelosi se va întâlni, miercuri dimineaţă, cu preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, cu vicepreşedintele Lai Ching-De şi va participa la o sesiune specială a Parlamentului de la Taipei.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezenţa militară în zona Asia-Pacific, în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. În largul insulei au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

Beijingul, care consideră Taiwanul teritoriu chinez, a anunţat că vor exista consecinţe pentru vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. "Statele Unite vor trebui să îşi asume responsabilitatea şi vor trebui să plătească preţul pentru lezarea suveranităţii şi securităţii Chinei", a atras atenţia Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de cotidianul Le Monde.

×
Subiecte în articol: taiwan sua China nancy pelosi