x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Gabrielle Giffords s-a refăcut spectaculos după ce a fost împuşcată în cap şi a revenit în Camera Reprezentanţilor

SUA: Gabrielle Giffords s-a refăcut spectaculos după ce a fost împuşcată în cap şi a revenit în Camera Reprezentanţilor

de Marina Constantinoiu    |    02 Aug 2011   •   11:17

Congresmenul american Gabrielle Giffords, impuscata in cap in ianuarie si ranita grav, a participat luni la votul crucial privind ridicarea plafonului de indatorare din Camera Reprezentantilor, unde a fost omagiata de colegii sai, relateaza AFP.

Membrii Camerei Reprezentantilor s-au ridicat in picioare, in timpul votului, pentru a aplauda in momentul in care aceasta intra in sala. Unii dintre colegii sai au imbratisat-o, iar ea le-a multumit tuturor. Giffords, mai slaba decat inainte si cu parul foarte scurt, parea intr-o forma fizica buna si era capabila sa se deplaseze cu un minim de ajutor. Biroul sau anuntase pe Twitter ca aceasta democrata de centru va vota, intr-un mesaj trimis dupa inceputul consultarii. "Gabrielle s-a intors la Washington pentru a sustine o lege bipartita, cu scopul de a impiedica o criza economica", se arata in mesaj.

Nancy Pelosi, liderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, a salutat-o pe colega sa, care "personifica curajul". Gabrielle Giffords, in varsta de 40 de ani, a fost ranita prin impuscare in cursul unei reuniuni politice la 8 ianuarie, la Tucson, in Arizona (sud-vest), de un atacator care a ucis sase persoane, intre care un judecator federal si o fetita de noua ani. Ea este sotia astronautului Mark Kelly, care a comandat ultima misiune a navetei Endeavour.

×
Subiecte în articol: politica congres sua gabrielle giffords