x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA mizează pe contribuţiile UE, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei pentru susţinerea Ucrainei

SUA mizează pe contribuţiile UE, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei pentru susţinerea Ucrainei

18 Mai 2022   •   08:12
SUA mizează pe contribuţiile UE, Marii Britanii, Canadei şi Japoniei pentru susţinerea Ucrainei

Uniunea Europeană probabil va avea contribuţii financiare semnificative pentru a permite funcţionarea statului ucrainean, a afirmat marţi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, precizând că va cere contribuţii şi din partea Marii Britanii, Canadei şi Japoniei.

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale Grupului G7 se vor reuni joi şi vineri în Germania, subiectul central fiind consecinţele invaziei militare ruse în Ucraina.

Janet Yellen a afirmat că Statele Unite au asumat deja angajamente puternice pentru finanţarea Ucrainei. "Este clar că şi Uniunea Europeană este foarte serioasă în intenţia de a furniza asistenţa necesară", a declarat secretarul american al Trezoreriei, potrivit agenţiei Reuters.

"Va trebui să încercăm şi la alţi parteneri din Grupul G7, la Japonia, Canada şi Marea Britanie, pentru a contribui şi ei, dar cred că Uniunea Europeană va avea o contribuţie semnificativă", a precizat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a subliniat că Administraţia Joseph Biden susţine eforturile Uniunii Europene de a opri importurile de petrol din Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contributie ucraina