x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Noi informații despre atacul de la Capitoliu

SUA: Noi informații despre atacul de la Capitoliu

09 Ian 2021   •   19:28
SUA: Noi informații despre atacul de la Capitoliu

O camionetă cu bombe şi arme a fost găsită de către poliție lângă clădirea Capitolului, în ziua în care acesta a fost vandalizat, anunță FBI. Un bărbat din Alabama ar fi parcat, în data de 6 ianuarie, o camionetă cu 11 bombe făcute în casă, o puşcă de asalt şi o armă de mână. Autovehiculul se afla la două blocuri de Capitoliu, transmite CNN.

Anunţul privind prezenţa bombelor în apropiere de cădirea Capitoliului este unul dintre cele mai neliniştitoare detalii pe care procurorii federali le-au făcut publice săptămâna aceasta, întrucât detaliază amploarea arsenalului pe care susţinătorii președintelui republican, Donald Trump, l-au avut pregătit.

Pe lângă bărbatul din Alabama, alte persoane au fost acuzate că dețineau arme şi muniţie în timp ce se aflau în Capitoliu.

Detaliile despre descoperirea armelor din camionetă apar în documentele procurorilor federali, care îl acuză pe Lonnie Leroy Coffman din Falkville, Alabama, de infracţiuni federale. O echipă de genişti a detectat arsenalul în timpul acţiunii de securizare a zonei din jurul complexului federal după vandalizarea acestuia de către admiratorii lui Trump.

Mediafax

×
Subiecte în articol: capitoliu atac sua