x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de țări, dintre care cinci europene

SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de țări, dintre care cinci europene

07 Dec 2021   •   11:30
SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de țări, dintre care cinci europene

SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de țări, din cauza riscului de infectare. Cinci state de pe lista Centrului pentru Controlul Bolilor sunt europene.

Aproximativ 80 de țări din lume se află pe lista națiunilor „cu risc ridicat" din cauza COVID, întocmită de Centrul american pentru Controlul Bolilor. Cinci țări sunt europene.

CNN a relatat despre ultimul clasament al țărilor cu risc, printre care Franța. Înainte de pandemie, era prima destinație din lume în ce privește numărul de sosiri de turiști internaționali, potrivit datelor din 2019 ale Organizației Mondiale a Turismului a Națiunilor Unite.

Celelalte țări europene aflate sub alertă de gradul 4, cea mai ridicată, sunt Andorra, Cipru, Portugalia și Lichtenstein.

Acestea sunt țările care au avut mai mult de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile, precizează CDC, și unde este de evitat călătoria, dacă nu s-a încheiat ciclul complet de vaccinare.

Cu toate acestea, CDC extinde această recomandare la toată lumea, îndemnându-i pe toți cei care trebuie să călătorească să își completeze mai întâi administrarea vaccinurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calatorii