x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA şi Marea Britanie susțin că Rusia va ataca Ucraina

SUA şi Marea Britanie susțin că Rusia va ataca Ucraina

17 Feb 2022   •   21:30
SUA şi Marea Britanie susțin că Rusia va ataca Ucraina

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi premierul britanic, Boris Johnson, au avertizat, joi, că Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele zile, dar Administraţia Vladimir Putin susţine că nu intenţionează acest lucru.

"Toate indiciile pe care le avem sunt că (ruşii - n.red.) sunt pregătiţi să intervină în Ucraina, să atace Ucraina. Eu am sentimentul că se va întâmpla în următoarele zile", a declarat preşedintele american, Joseph Biden, conform cotidianului The Guardian.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, susţine că atacul care a vizat joi o grădiniţă din regiunea separatistă ucraineană Lugansk este "o operaţiune de tip pretext fals pentru discreditarea ucrainenilor". "Noi ne temem că vor mai fi incidente de acest fel în următoarele zile", a afirmă Boris Johnson, citat de agenţia Press Association (PA).

Însă Kremlinul a respins acuzaţiile, inclusiv cele privind o invazie rusă pe 20 februarie. "Pare a fi o nouă informaţie falsă. Au fost anunţate multe termene, dar toate s-au dovedit a fi false", a afirmat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass. De asemenea, Ministerul de Externe de la Moscova a notat, joi, că "nu există nicio invazie rusă" în Ucraina şi nici nu există vreun plan în acest sens.

Cel puţin două persoane au fost rănite, iar altele sunt în stare de şoc în urma unui atac asupra unei grădiniţe din regiunea ucraineană Lugansk, au anunţat autorităţile de la Kiev, atribuind atacul insurgenţilor separatişti proruşi, în timp ce rebelii acuză Ucraina de încălcarea armistiţiului.

×
Subiecte în articol: joseph biden