x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Succes - Hillary câştigă iarăşi după opt înfrângeri

Succes - Hillary câştigă iarăşi după opt înfrângeri

de Anca Aldea    |    16 Feb 2008   •   00:00

Democrata Hillary Clinton şi-a anunţat ieri victoria în alegerile primare (numite şi caucusuri) care se desfăşoară în Statele Unite. După opt înfrângeri consecutive – democraţii din opt state americane au preferat să-i acorde cele mai multe voturi contracandidatului său, Barack Obama –, senatorul Hillary a reuşit să obţină victoria, joi, în statul New Mexico, cu 73.105 voturi, faţă de 71.396 adunate de rivalul său. În vârstă de 60 de ani, senatorul de New York deţine, până în prezent, susţinerea a 1.237 de delegaţi din totalul de 2.025 de delegaţi (necesari pentru a-şi asigura nominalizarea partidului la la alegerile prezidenţiale din noiembrie), iar Obama – 1.289 de delegaţi.


MÅSURI. Fosta Primă Doamnă, care şi-a remaniat echipa de campanie duminică, a declarat că, în comparaţie cu Obama, ea este o fire mult mai pragmatică. "Diferenţa dintre noi doi este că Barack Obama ţine discursuri, iar eu ofer soluţii. Una este să îi mulţumeşti pe oameni, alta să le oferi încredere‘‘, a declarat Hillary în faţa unei largi audienţe. Reorganizarea echipei s-a dovedit o necesitate, a afirmat senatorul newyorkez, nemulţumit de rezultatele slabe obţinute în faţa lui Obama în opt alegeri primare consecutive. Invocând o serie de sacrificii care trebuie făcute pentru această campanie prezidenţială, "cea mai lungă din istoria SUA‘‘, Hillary a decis să o înlocuiască pe directoarea sa, Patti Solis Doyle, cu o prietenă a familiei Clinton, Maggie Williams. "Patti Solis Doyle a făcut o muncă extraordinară pentru ca noi să ajungem aici, nominalizarea fiind aproape, îi sunt enorm de recunoscătoare pentru prietenia ei şi pentru activitatea incomparabilă‘‘, a anunţat Hillary într-un comunicat.


DEZBATERI... Următoarele alegeri primare vor avea loc la 4 martie. Până atunci însă Obama şi Hillary se vor fi aşezat de două ori la masa dezbaterilor – una în 26 februarie, în Cleveland (statul Ohio), şi cealaltă programată să aibă loc în statul Texas, la o dată şi o locaţie anunţate ulterior.

×
Subiecte în articol: externe hillary