x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suporterul care a rănit cu găleata pe portarul lui Melbourne City a fost încarcerat în Australia

Suporterul care a rănit cu găleata pe portarul lui Melbourne City a fost încarcerat în Australia

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   16:45
Suporterul care a rănit cu găleata pe portarul lui Melbourne City a fost încarcerat în Australia

Suporterul echipei Melbourne Victory care a aruncat o găleată cu nisip în fața portarului Tom Glover de la Melbourne City, în timpul unei invazii violente în masă pe teren la un meci din A-League, anul trecut, a fost încarcerat marți pentru trei luni, a anunțat presa locală.

Glover a rămas însângerat și cu contuzii după ce a fost lovit cu găleata în față, în timp ce fanii lui Victory au luat cu asalt terenul stadionului Melbourne Rectangular Stadium, în decembrie anul trecut, în semn de protest față de cedarea finalei playoff-ului către Sydney pentru patru ani.

Alex Agelopoulos, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la trei luni de închisoare de către un magistrat din Melbourne pentru implicarea sa în incident și i s-a interzis să participe la orice eveniment pe stadion timp de cinci ani, potrivit Australian Associated Press.

"Tu și cohorta ta ați pătat imaginea fotbalului din Australia", i-a spus magistratul Rosemary Falla.

"Nu este loc pentru acest tip de infracțiune în niciun sport, mai ales într-un sport pe care pretinzi că îl iubești".

Agelopoulos, căruia i s-a ordonat, de asemenea, să se supună unor teste antidrog aleatorii timp de 18 luni de la eliberare, a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea unui apel, potrivit ABC News.

Avocatul său, Dermot Dann, a pledat împotriva unei pedepse privative de libertate, spunând că Agelopoulos a fost dependent de drogul metamfetamină cristalină la momentul respectiv și că de atunci a dat dovadă de remușcări.

"El va fi cunoscut pentru totdeauna ca omul găleată și va trebui să muncească din greu pentru a depăși acest lucru", a spus Dann.

Football Australia (FA) a dat celor de la Victory amenzi în valoare totală de 450.000 de dolari australieni (290.000 de dolari) și sancțiuni sportive semnificative pentru invazia de pe teren.

Meciul a fost abandonat după incursiune și s-a încheiat aproape patru luni mai târziu, City câștigând cu 2-1.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: suporter pedeapsa