x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de mii de oameni au sărbătorit Revelionul în Times Square din New York

Sute de mii de oameni au sărbătorit Revelionul în Times Square din New York

01 Ian 2019   •   09:23
Sute de mii de oameni au sărbătorit Revelionul în Times Square din New York

Sute de mii de oameni au numărat secundele până la intrarea în noul an în Times Square din New York, unde au urmărit coborând tradiţionala sferă de cristal care dă startul lui 2019 şi focurilor de artificii, relatează dpa.
Măsurile de securitate au fost stricte, autorităţile desfăşurând mii de poliţişti, inclusiv unii înarmaţi cu puşti.
New-yorkezii şi turiştii s-au adunat luni în Times Square în pofida unei ploi reci "care a udat confetti şi orice altceva", a relatat New York Daily News.
Bebe Rexha a cântat melodia "Imagine" a lui John Lennon înainte ca sfera puternic luminată, încrustată cu cristal, să fie coborâtă pentru a marca începutul lui 2019.
Deşi au anunţat anterior că nu există ameninţări credibile pentru eveniment, autorităţile au poziţionat bariere de ciment şi dispozitive de blocare a autoturismelor pe străzile din jurul Times Square şi au precizat că vor folosi camere de supraveghere, câini şi, în premieră, drone care să survoleze mulţimea, echipate cu camere şi senzori în infraroşu.
Căpitanul Robert Gault, comandantul forţelor de poliţie din Times Square, a declarat că în pofida unei puternice prezenţe a poliţiei, oamenii legii au în cotinuare nevoie de ajutorul trecătorilor şi le-a cerut cu insistenţă să-i spună unui ofiţer de poliţie dacă văd ceva suspect.
Comisarul poliţiei din New York, James P O'Neill, a declarat săptămâna trecută că oamenii ar trebui să se simtă în siguranţă pentru că Departamentul poliţiei din New York şi partenerii săi sunt pregătiţi.
"Va fi unul dintre cele mai protejate evenimente şi unul dintre cele mai sigure locuri din întreaga lume", a declarat O'Neill la briefingul de vineri.
Printre obiectele interzise la celebrarea din Times Square au fost rucsacurile, răcitoarele, scaunele şi alcoolul. În pofida ploii reci, nici umbrelele nu au fost permise.
Primarul Bill de Blasio a spus că pregătirile indică faptul că New York-ul va avea o nouă celebrare sigură a Anului Nou.
"Anul Nou este unul dintre cele mai măreţe momente din an pentru New York. Este o noapte în care strălucim în întreaga ţară şi pe tot globul", a afirmat Bill de Blasio.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: new york times square