x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de actorul Peter Mayhew, suspendată

Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de actorul Peter Mayhew, suspendată

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   20:45
Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de actorul Peter Mayhew, suspendată
Sursa foto: Hepta

Vânzarea unor suveniruri din "Star Wars", deținute de Peter Mayhew, cunoscut mai ales pentru rolul lui Chewbacca, a fost suspendată la cererea văduvei actorului.

O casă de licitații britanică a renunțat vineri la vânzarea unor obiecte din "Star Wars" care au fost deținute de actorul Peter Mayhew, care l-a interpretat pe Chewbacca, după un apel public al văduvei acestuia.

Mayhew, care a murit în 2019, a fost un actor de origine britanică cu o înălțime de 2,21 metri și l-a interpretat pe Chewbacca în "Star Wars" până în 2015, relatează AFP.

El și soția sa Angie și-au vândut casa din Keighley, în nordul Angliei, în urmă cu aproximativ 25 de ani, lăsând în podul casei suveniruri din „Star Wars”. Următorii proprietari, al căror nume nu a fost dezvăluit, au găsit obiectele și le-au dus la licitatori. Aceștia, încântați de descoperire, au anunțat vânzarea la sfârșitul acestei luni. Lotul conține memo-uri, scenarii și foi de apel de la producția filmului original și de la "Imperiul contraatacă", precum și fotografii semnate și un album de amintiri.

Casa de licitație le-a estimat la valori modeste, de aproximativ 150 de lire sterline (180 de dolari) per obiect, dar se așteapta la un interes larg.

Văduva lui Mayhew a scris apoi pe Twitter că i se rupe inima să vadă cum bunurile lor sunt scoase la licitație.

Ea a precizat că, atunci când s-au mutat, soțul ei avea probleme atât de grave de mișcare încât nu a putut ajunge în pod. „Unul dintre cele mai mari regrete ale lui Peter și ale mele a fost că a trebuit să lăsăm aceste obiecte în urmă, dar genunchii și articulațiile lui ajunseseră să fie atât de dureroase încât nu mai putea să urce în pod", a spus văduva actorului.

Ulterior, casa de licitații a șters fotografiile loturilor de pe site-ul său.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: suveniruri star wars