x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tabără de romi în centrul Londrei: "Regina îşi protejează oamenii. De aia am venit din România!"

Tabără de romi în centrul Londrei: "Regina îşi protejează oamenii. De aia am venit din România!"

25 Mai 2013   •   10:22
Tabără de romi în centrul Londrei: "Regina îşi protejează oamenii. De aia am venit din România!"
Sursa foto: dailymail.co.uk

Daily Mail publică un nou reportaj "idilic" pe tema imigranţilor din România, fără a face deosebirea, o dată în plus, între romi şi români. De această dată, jurnaliştii britanici au realizat un reportaj în mijlocul şatrei răsărite în inima Londrei, în Park Lane, în apropiere de exclusivistul Marble Arch.

Încercând să îşi tundă barba cu o foarfecă ruginită, Vasile, un bărbat în vârstă de 52 de ani, care se erijează în liderul grupului, declară cu nonşalanţă: "Regina îşi ajută şi îşi protejează oamenii. Îi pasă de oamenii ei, toată lumea ştie asta. Acesta este motivul pentru care am venit din România, ca să ne poate ajuta."

Pilotele murdare şi cutiile de carton, împrăştiate pe iarbă şi care ţin loc de aşternut câtorva zeci de nomazi vin în contrast violent cu showroom-uri auto din apropiere.

Odată cu primele ore ale dimineţii, femeile sunt expediate pentru a obține cafea la un fast-food din apropiere, în timp ce bărbaţii care îşi fac nevoile deviază amatorii de jogging de la traseul obişnuit.

Vasile, continută să se erijeze în lider şi, cu un gest scurt, pare să închidă gura celor mai tineri, care încearcă să spună ceva: "Vrem să găsim de lucru. Noi nu am venit aici să comitem infracțiuni sau să cerșim. Deoacmdată, singurul lucru pe care îl facem toată ziua este să căutăm hrană în coșurile de gunoi. Sperăm ca cineva din guvernul să intervină și să ne dea de lucru și adăpost, undeva unde să trăim."

×
Subiecte în articol: romi satra londra reportaj daily mail