x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii susţin că au găsit lingouri de aur şi milioane de dolari în casa fostului vicepreşedinte

Talibanii susţin că au găsit lingouri de aur şi milioane de dolari în casa fostului vicepreşedinte

14 Sep 2021   •   11:00
Talibanii susţin că au găsit lingouri de aur şi milioane de dolari în casa fostului vicepreşedinte

Talibanii susţin că ar fi găsit milioane de dolari şi lingouri de aur în reşedinţa lui Amrullah Saleh, fost vicepreşedinte al administraţiei Ashraf Ghani.

Ahmadullah Muttaqi, un lider al talibanilor, a postat pe Twitter un videoclip în care luptătorii talibani prezintă două valize pline cu bani şi lingouri de de aur. Muttaqi susţine că imaginile sunt din casa lui Amrullah Saleh, preşedintele interimar autodeclarat care a condus rezistenţa anti-talibană după ce preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara.

Potrivit talibanilor, în cele două valize s-ar fi aflat şase milioane şi jumătate de dolari şi 18 lingouri de aur, relatează India Today.

Afirmaţiile talibanilor nu au putut fi verificate.

Un fost şef al Direcţiei Naţionale de Securitate, Amrullah Saleh, a fugit în Valea Panjshir în momentul preluării de către talibani a Kabul, la 15 august şi a organizat acolo o rezistenţă anti-talibană. Cu toate acestea, după o săptămână de lupte acerbe, talibanii au reuşit să ocupe regiune pe 6 septembrie.

Locaţia actuală a lui Amrullah Saleh este necunoscută.

Saleh a spus ultima dată într-un tweet pe 3 septembrie, „Rezistența continuă şi va continua. Sunt aici cu pământul meu, pentru pământul meu şi îi voi apăra demnitatea".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: talibani