x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tanzania afirmă că populaţiile de elefanţi şi rinoceri s-au refăcut după aplicarea măsurilor severe împotriva braconajului

Tanzania afirmă că populaţiile de elefanţi şi rinoceri s-au refăcut după aplicarea măsurilor severe împotriva braconajului

10 Iul 2019   •   22:30
Tanzania afirmă că populaţiile de elefanţi şi rinoceri s-au refăcut după aplicarea măsurilor severe împotriva braconajului

Populaţiile de elefanţi şi rinoceri din Tanzania au început să se refacă în urma măsurilor drastice aplicate de guvern pentru dezmembrarea reţelelor de crimă organizată implicate în braconajul industrial, a afirmat preşedinţia ţării, potrivit Reuters. 

O cunoscută femeie de afaceri din China, supranumită ''regina fildeşului'', a fost condamnată în februarie la 15 ani de închisoare de un tribunal din Tanzania după ce a făcut contrabandă în Asia cu colţii a peste 350 de elefanţi, sentinţa reprezentând o victorie semnificativă pentru autorităţile guvernamentale. 

"Ca rezultat al efortului depus de un grup operativ special, lansat în 2016 pentru combaterea braconajului, populaţiile de elefanţi au crescut de la 43.330 în 2014 la peste 60.000 în prezent", a precizat preşedinţia Tanzaniei într-un comunicat dat publicităţii marţi seară. 

Numărul rinocerilor, specie în pericol de dispariţie, a crescut de la doar 15 la 167 în decursul ultimilor patru ani, se mai precizează în declaraţie. 

Populaţia de elefanţi din Tanzania, ţară celebră pentru rezervaţiile sale de animale sălbatice, s-a redus de la 110.000 în 2009 la puţin peste 43.000 în 2014, potrivit unui recensământ din 2015, asociaţiile pentru protejarea mediului învinovăţind braconajul agresiv. 

Cererea de fildeş din partea ţărilor asiatice precum China şi Vietnam, unde este folosit la confecţionare bijuteriilor şi ornamentelor, a determinat o creştere accentuată a braconajului pe teritoriul Africii. 

Turismul reprezintă principala sursă de venituri în Tanzania, ţară cunoscută pentru safariurile organizate în sălbăticie, plajele la Oceanul Indian şi Muntele Kilimanjaro.

Potrivit preşedinţiei acestei ţări, veniturile din turism au crescut anul trecut la 2,5 miliarde de dolari, de la 1,9 miliarde de dolari în 2015. 

Autorităţile au mai precizat că 32% din suprafaţa totală de terenuri este rezervată activităţilor de protejarea a mediului, respingând criticile formulate de ecologişti referitoare la proiectul unui baraj hidroelectric situat în Selous Game Reserve, o regiune inclusă în patrimoniul UNESCO.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tanzania elefanți și rinoceri braconaj